dania wegetariańskieKolacjaNowe przepisyRybySałatki

sałatka z tuńczykiem

Składniki:

sól i pieprz

45 dkg makaronu typu kolanka

3 łodygi selera, drobno posiekane

1/2 szklanki pokrojonej czerwonej cebuli

1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki

1 starta marchew

(30 dkg) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, odsączyć rybę na sitku

1/2 szklanki majonezu

1/4 szklanki jogurtu naturalnego

1 łyżka octu winnego

Przygotowanie:

Ugotuj makaron al dente, przelej zimną wodą i zostaw na durszlaku do wystygnięcia.

W międzyczasie połącz posiekany seler, cebulę, natkę pietruszki, startą marchew oraz tuńczyka w dużej misce. Na końcu dodaj makaron i całość wymieszaj. W małym naczyniu przygotuj sos z majonezu, jogurtu i winnego octu. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Polej nim połaczone w misce składniki i dobrze wymieszaj.

Przechowuj w lodówce, jeśli masz zamiar podać za kilka godzin lub następnego dnia.

sałatka z tuńczykiem

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress